top of page

Är det dags för Spiltan?

Spiltan har vuxit sig till att bli ett av mina större innehav i min långsiktiga portfölj. Men den senaste tiden har aktien varit lite tråkig och har under de senaste tio veckorna mer eller mindre stått stilla. Detta trots att Spiltans största aktieinnehav Paradox (51,73% av substanvärdet) har klättrat med hela 41,82% under de senaste 3 månaderna. I skrivande stund handlas Spiltan till en substanrabatt om 18,41% vilket är billigare än det historiska 6 månader, 1 år och 3 års snittet. Med andra ord kan vi säga att Spiltan just nu är billigare än vad den brukar vara.



Men idag såg det nästan ut som om att Spiltan skulle bryta upp. Värt att notera är att aktien enbart handlas på Tisdagar så varje candle representerar "1 veckas handel". En close kring dagshögsta nivåer hade vi fått tolka som et break. Men vi får se hur dagen stänger. Skulle ett break komma tycker jag rent tekniskt att nästa stora nivå på uppsidan är kring 280 SEK vilket skulle innebära en uppsida om 12% för aktien.



Med tanke på Paradox vind i seglet, substansrabatten på Spiltan och det intressanta tekniska läget så känns det som om att börjar bli dags för Spiltan att bjuda på lite uppsida!


Det jag säger och gör ska inte ses som någon rekommendation. Jag vill också påpeka att jag inte tycker att Spiltan lämpar sig som en trade eftersom att den endast handlas 1 gång i veckan. Men eftersom att det är många av er som äger Spiltan i er långsiktiga portfölj så tänkte jag att det var värt att dela mina tankar.

Liknande inlägg

Visa alla

Några köp till långlådan

Sätter sprätt på lite kassa i långlådan och ökar min position i VanEck Semiconductors med drygt 7%. Tycker det är en intressant nivå här och nu kring tidigare ATH 😊 Till Coffee Can ökar jag upp i RVR

  • Instagram
  • Instagram
  • Instagram
  • Youtube
  • Tick tack

Gamla vägen 72 | 973 42 Luleå | info@fredrikochtobbe.se | Ansvarig utgivare: Fredrik Beidegårdh

Riskinformation för innehåll relaterat till RoboMarkets tjänster: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstång. 66,02% av privata investerare förlorar pengar. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar.

bottom of page