RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Veckosummering av Guld och Silver, Vecka 25

Ingen höjdarvecka för metallerna, inside bar för guldet och ny low på silver som dock stängde över 21 efter en bra comeback till midsommarsillen.


Förra veckan snackade vi om att silvret var på väg att bryt ut sin relation mot ES (SP500 terminen) men det slutade in en rejäl reject då silver gick svage och index repade sig fint.Finns lite godbitar i stort sett varje dag på makrofronten och på onsdag ska Lagarde och Powell ut och veva samtidigt så det lär bjuda på volla i vanlig ordning när alla försöker läsa mellan raderna vad som sägs.


Drar på 5 veckors semester från och med nu så återkommer i slutet av Juli.


Dollarn


Förra veckan sa vi att:

veckan stängdes under 105 så kan bears hålla emot här och ta ut lows på 103.5 så kommer det börja snackas om en fakeout. Negativa divergenser på daily är ett plus för bears medans bulls kan glädjas åt att den den nya highen gör bears inte längre har hugg på en weekly downtrend längre.

En vinst för bears som försvarade 105 både i måndags och fredags. En flagga har bildats på daily och hur den bryter till veckan blir key. Björnarna vill fortsätta ner genom stöden på 103.8, 103.5 (fib 0618+tidigare low) samt 103 (återtest av fallande trend + DMA50 + Mars2020 toppen)


Bulls vill bryta upp och då ta ut 105 för att sedan sikta mot swing high på 105.8.Guldet


Förra veckan sa vi att:

Bulls vill ta sig upp över DMA200 igen för att utmana toppen vid 1880 samt DMA50 igen. Bears vill ner och testa 1800 igen vilket skulle bli tredje testet så sannolikt att den inte håller en gång till.

Bulls stångade sig blodiga mot DMA200 hela veckan och trots en ok fredag ser det risigt ut. DMA50 kommer snabbt nedåt så det ser ut som vi kan få ett death cross inom kort.


Bears vill bibehålla trycket ner och utmana 1805 igen medans bulls vill försöka försvara lows vid 1815 för att ladda för ett nytt försök mot DMA200 men måste nu även igenom den fallande gulda trenden. Klar fördel bears.
Silvret


Förra veckan sa vi att att

Retrace är dock fortfarande över fib0318 så hoppet om en bullflagga på daily lever än för bulls som kommer att försöka flagga över 21.5 för att samla kraft för ett nytt försök. Bears har nedtrenden på daily intakt men har en bit ner till swing low på 20.9 nu så finns lite att jobba på, fib0318 måste tas ut i första hand.

22 blev för svår igen och efter rejecten där i tisdags var det raka spåret ner till 20.9 som gav en studs initalt men vi fick en rejäl wash out under i fredags. Bull ligger illa till nu och får hoppas på att den fina studsen i fredags satte en higher low på weekly (22.46) och stängning över 21 kändes viktigt. Ingen slump att vi stängde på 21.1 (fib 0318 retrace) för björnarna gjorde det som behövdes för att hålla en daily bearflag i spel.


Finns en del positiva saker på bull-kontot men helt klart bears i förarsätet som har rejält med utrymme för en lower high på daily för att sedan ta oss ner och testa av 20.46 igen.Miners


Såg riktigt risigt ut till att börja med men den fina studsen i fredags gav lite hopp ändå. Dubbelbotten i spel för SIL så fint läge att testa lång med stopp på nya lows. Hänger ju väldigt mycket på om index generellt kan fortsätta squeeza uppåt nästa vecka.


GDX nere vid 29 igen för 4:e gången och då vi stängde under DMA200 för första gången sedan corona dippen så är läget kritiskt.
May the metal tjeen be with you!

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page