RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Veckosummering av Guld och Silver, Vecka 10

En stark start på veckan där guldet var uppe och nosade på ATH men en lite svagare avslutning där vi nu letar efter daily higher lows på guld och silver så det kommer att bli en spännande inledning på veckan där alla nyheter om kriget lär elda på vollan fortsatt.


I helgen har det kommit nyheter om att Ryssland och Ukraina närmat sig en lösning så mest troligt ska dollarn och metallerna ner initialt på Måndag.


Förutom alla krigsnyheter blir FOMC på Onsdag höjdpunkten, notera att det är 19.00


Själv har jag varit på sportlov så en lugn vecka tradingmässigt. Har ökat lite i mina swinglongs i guld och silver på pullbacken som kom i slutet av veckan.


Dollarn


Förra veckan sa vi att


Nya highs så nu måste man vara öppen för att vi ska upp mot 100 som är tidigare toppar samt den fallande trenden från Juni 2001 toppen. Bears vill få till en vändning och ta sig ner under 97.8 igen men känns klar fördel bulls här.

Ännu en kanonvecka för bulls, grafporr-delux där bullsen gjorde ett perfekt återtest av 97.8 ovanifrån och nu känns 100 som nästa givna nivå upp. Björnarna vill, kanske med hjälp av dom positiva krigsnyheterna, få till en lower high/dubbeltopp vid 99.4.Guldet


Förra veckan sa vi att:


En urstark avslutning på fredagen tog oss upp till toppen vid 1970 som skapades vid krigsutbrottet. RSI på daily är nu överköpt så lite känsligt läge för bulls som nu måste undvika en dubbeltopp. En bullflagga här i krokarna vore optimalt för vidare uppgång. Lite toppar runt 1992 och 2016 men jag tror att det är ATH på 2075 som är nästa anhalt uppåt. Björnarna vill få till dubbeltoppen här för en potentiell vändning.

Och jäklar som det gick i början på veckan, rakt igenom alla moststånd men vid ATH (vände på 2070) tog det stopp då Biden var ute och vevade. Då trenden är bekräftat ner på 4h så anser jag att toppen är satt och att vi nu letar en higher low. Pullbacken tog stop på fib 0382 retrace så en bullflagg på weekly är fortfarande i spel men då måste 1960 hålla nästa vecka.Zoomar vi in till 4h ser vi att retracen på movet från 1916 är mer än fib 0618 så nu letar vi nån form av triangel som kommer att avgöra riktningen framöver. Man kan även se en lite halvful H&S som resulterat i en fakeout (nacklinjen vid 1973ish) i och med den tweezer som bildades på close i fredags. Svårt läge, bulls vill försvara 1960 och få till en higher low på nästa pullback medans bears vill fortsätta ner under 1960 och ta bullflaggan på weekly ur spel. 2009 nästa motstånd på ovansidan.Silvret


Förra veckan sa vi att


vi har 26-nivån ovanför och där jag tror björnarna ligger på lur för att fixa till en pullback. Bulls vill antingen se en rejäl stapel igenom alternativt flagga lite under för att kyla av RSI lite och ladda för ett utbrott. Björnarna vill få till en stark reject för att få igång snacket om en dubbeltopp.

Björnar låg mycket riktigt och lurpassade där vid 26 och det blev en reject initialt men bullsen hämtade kraft och drog sen igenom på tisdagen. 27 blev dock för svårt och då vi nu är nere under 26 igen så måste man se det som en fakeout. 26 har sedan testats två gånger från undersidan så där är helt klart här det kommer att avgöras nu tidigt på veckan. Bulls vill upp igenom medans björnarna vill ner och utmana zonen runt 25.47-25.33 igen. (Björnarna är nog besvikna att dom inte kom igenom på förra försöket som då hade triggat en H&S)Jag kommer att avvakta början på veckan för att se vart det tar vägen. Skulle kunna harva på i rangen 26-25.33 fram tills FOMC på onsdag så tradar man är det nog fina nivåer att spela på.


May the metal tjeen be with you!

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page