RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Veckosummering av dollar, guld och silver - 2023-37

Uppdaterat: 18 sep. 2023

Dollarn vägrar att ge sig men detta till trots gör både guld och silver en stark avslutning på veckan och ser rätt lovande ut båda två.


Intressant vecka som kommer med andra ord och vad passar bättre då än makrots Rolls-Royce, räntebesked från FED.


20.00 på onsdag kommer beskedet vilket marknaden just nu ger 98% chans att den ska lämnas oförändrad. Så själva beskedet lär bli mindre dramatisk och vollan kommer i vanlig ordning 20.30 när Jpow himself håller presskonferens och varje ord ska vägas för att försöka avgöra om han är klar med höjjningar eller inte.


Är som vanligt omöjligt att spå utgången men om man är lång guld och silver är det bara att hoppas att han är duvaktig.


Dollarn

The beatings will continue until morale improves.... 9:e gröna veckan för dollarn som vägrar ge sig och siktet är fortsatt inställt på 105.9 som är tidigare swing high, weekly demand väntar strax ovan vid 106.4.


Björnarna får bryta ihop och komma igen, återtag av 104.7 blir första delmålet om dom lyckas piggna på sig lite.


Noterbart är att vi ännu inte har någon uptrend på weekly men utrymmet för en higher low när väl pullbacken kommer är ju nu enormt.


På daily sa vi förra veckan att

Inte kul för bears men vi har nu negativa divergenser på 4h så jag tror att det börjar bli läge för en pullback snart.

Pullbacken kom direkt i måndags men björnarna fummlade bort det totalt och med en stark avslutning på veckan så fortsätter bulls sin uptrend på daily. 105.8 är nästa nivå på uppsidan innan innan daily supply vid 106.5 väntar.


Vi fick ett fint återtest av 105.1 i fredags och bears första utmaning blir att ta ut den nivån men innan vi etablerar oss under 104.4 så är det smooth sailing för bulls.


Vi har nu även negativa divergenser på daily så en djupare pullback känns runt hörnet.


Guldet

Rätt ok vecka av bulls som kommer tillbaka fint effter att ha tappat förra veckans lows. Är swing low satt? Nja, ingen uptrend på varken 4h eller daily än så man ska inte ta ut nått i förskott. Lyckas bulls fixa followthrough nu så hägrar en weekly uptrend om dom lyckas ta ut swing high vid 1952.


WMA50 kommer sakta underifrån som ett extra stöd om bears har mer att ge på nedsidan.På daily sa vi förra veckan att

en hemsk stängning i fredags gör att det ser rätt kasst ut och det ser ut som vi ska testa lows igen. Håller inte det väntar 1903 och sedan 1885.

Mycket riktigt, lows höll ett första test i måndags men sen bar det av ner till 1903 där bulls vände på steken fint i torsdags och avslutar veckan med att återta DMA200.


Som vi ser tog det stopp på DMA50 och tidigare toppar så även om det blev en fin studs så är inget vunnet om bulls inte kan styra upp en uptrend på daily.


Behöver vi ner mer och hämta kraft vill jag inte se att vi går djupare än 1915. Uppåt har vi en tuff zon mellan 1930 och 1934 som måste jobbas ner innan det ser mer fritt ut.

Swing long tillbaka på profit men inga moves där under veckan. Fick in en fin lång trade på fakeouten under 1903 som jag stängde i fredags så en helt ok vecka på den fronten.


Silver

Som väntat tog vi oss ner och stämde av WMA200 samt stigande gula trenden där bulls fick till en bra studs med stängning över WMA50. Ingen uptrend på 4h eller daily så ej bekräftat än att swing low är satt men bulls har helt klart gett sig själva chansen och i så fall ställ siktet in på fallande blåa trenden igen.


Nya lows nu så får man nog räkna med weekly demand vid 21.25, brrr...På daily sa vi förra veckan att

rejält styrkebesked av björnarna och nu ser det ut som vi ska testa lows vid 22.1.

Close but no bananas, 22.3 tog det stopp vid när bulls äntligen visade lite kraft med en fin studs som dock tog stopp vid tidgare swing high. Vi är ännu under fib0382 så en bearflag måste vara huvudspåret till bulls lyckas få till en stängning över DMA200. Lyckas det har vi sedan DMA50 vid 23 innan det är dags för tidigare swing low vid 24, finns en hel del för bulls att jobba på med andra ord.


Fortfarande ingen svaghet i dollarn så avvaktar med swing long, fick dock även här in en fin trade long som jag också stängde i fredags.

Miners

Riktigt stark vecka trots att index sålde av rätt bra i fredags och vi är nu uppe och skaver på WMA50 igen. Bra jobbat av bulls som tekniskt sett har hugg på en weekly uptrend trots att jag själv alltid är lite skeptisk när pullbacken bara är ett enda rött candle. Key för bulls att hålla i detta och sätta nya highs nu till veckan, lyckas det kan det gå fort upp till WMA200.På daily sa vi förra veckan att

ser inte jättekul ut med fredagens fula candle så test av 28 ser oundvikligt ut och håller inte det ska vi ner och stämma av bottnarna vid 27 för fjärde gången, brrrr...

Not even close, bulls höll ställningarna fint och avslutar urstarkt med att återta DMA50, just what the doctor ordered!


Jäkligt grötigt läge nu med ett virrvarr av trendlinor ovan samt DMA200 så känns svåranalyserat, DMA200 känns ändå som en magnet och reaktionen där kommer att bli avgörande.May the metal tjeen be with you!

Liknande inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page