RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Veckosummering av dollar, guld och silver - 2023-16


Rätt vecka att åka på "kulturresa" till Prag då det mesta bara handlade i sidledes. Känner nu att jag har en djupare förståelser för råvaror i flytande form :)


Veckans makro gav väl inga större ledtrådar vadgäller inflation eller recenssiob och även denna vecka blir rätt lugn vad gäller siffror men USA GDP samt Jobless claims på torsdag lär nog ge hyffsad volla.


Intressant till veckan blir dock alla amerikanska rapporter då i princip alla stora kommer ut så det intensivt på indexfronten i alla fall
Dollarn

Grön vecka till slut och bulls dubbelbotten lever. Dock bara en inside bar på weekly så man ska nog inte bli allt för bullig än innan denna veckas highs tas ut och vi då får en daily uptrend.


Så länge vi är under 102.7 så är detta bara en weekly bearflag.


På daily sa vi förra veckan att

Bulls måste nu ta ut gula trenden igen för att jobba sig upp mot 102 och då ta björnflaggan ur spel.

102 visade sig vara en tuff nöt att knäcka och hela veckan spenderades där i krokarna. Swing low känns satt och så länge vi är över 101.7 så ser detta ut som en daily bullflag för vidare uppgång. Sker detta blir 102.7 nästa nivå att kolla på. Lyckas bears ta kontrollen igen så väntar zonen 101.3-4 innan det är dags for swing low vid 100.8.


Guldet

Röd vecka och björnarna är nog rätt nöjda med att ha återtagit 1998. Känns som att det ska avgöras vid 1955-50, tappas den nivån så ser ett test av wedge golvet runt 1900 troligt ut.På daily sa vi förra veckan att

Bears har chansen nu men måste då ta ut 1998 för att sedan ställa in siktet på gröna flaggtaket igen.

Spot on, efter att 1998 jobbats ner så blev det test av taket på den tidigare bullflaggan som dock höll. Med fredagens selloff så känns det som fördel bears och att vi nu ska ner och testa av 1950 i första hand.


Bulls vill snabbt upp över 1998 igen för att det ska bli snack om ATH igen.En kort trade i fredags blev veckans enda move men tänker leta entry för swing kort nu i början på veckan.


Silver

Röd veckan där föregående veckas low togs ut så swing high är satt och det är nu upp till bears att fixa follow through. Allt över 23.7 är bara en weekly bullflag så bulls har ett riktig fint läge.På daily sa vi förra veckan att

Bulls får spela defense för att samla kraft för ett nytt försök på 26 medans bears vill ta ut 25.1 och sedan jobba sig ner mot 24.6

Bulls lyckades stå emot det första testet av 24.6 men bears har en chans att fixa till en daily downtrend om dom kan jobba sig ner dit igen nu till veckan. Lyckas det ser det rätt öppet ut ner mot 23.7. Bulls lär ge allt för en dubbelbotten vid 24.6 för att i så fall sikta upp mot 26 igen.


Planen att börja skala in i en swing long runt 23.7 ser än så länge relevant ut.


Miners

Vi fick det där återtestet vi pratade om, viktigt att 33.3 håller nu annars blir 32.5 sista livlinan för bulls för att undvika att vi ska ner djupare och testa av DMA50 runt 31.May the metal tjeen be with you!

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page