RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Veckosummering av dollar, guld och silver - 2023-07

Forsatt studs i dollarn och svaghet i metallerna så vi letar fortfarande efter swing high/lows. Metallbulls visade lite liv i fredags så inte omöjligt att swing lows är satta, börjar på veckan kommer att bli intressant dock är USA stängt på måndag så man får vänta till close på tisdag innan man kan dra några större slutsatser. Miners ser fortsatt svaga ut.


Vi snackade om att guldet varit starkare än silver en längre tid men denna vecka gjorde relationen en doji och jag tycker silver börjar sen intressant ut för en swing long. Mer om det nedan.


Makromässigt drar det igång på Onsdag med FOMC Meeting minutes 20.00 samt GDP och jobless claims från USA 14.30 på torsdagen.


Dollarn

Ny grön vecka men blev en rejäl wick på ovansidan då det tog stopp vid fib0786 retrace på 104.6 som vi snackade om förra veckan.


Är swing high satt? Jag tror det men innan vi har en downtrend på 4h så måste man vara öppen för att vi ska högre men helt klart bra jobbat av bears. När swing high väl är satt blir djupet på pullbacken viktigt för att avgöra chanserna för att bulls får till en weekly uptrend så småningom.


På daily sa vi förra veckan att

Fördel bulls nu som har swing high på 104 i första hand på ovansidan innan det är ganska tomt upp mot toppen vid 105.6 som linjerar fint med det AB CD target vi får om bullflaggan bryter ut.

Bullflaggan bröts ut fint men fredagens shooting star ger bulls nått att fundera på över helgen. Jag tycker det ser bulligt ut så länge vi inte stänger under 103.45, DMA50 strax under lär kunna agera stöd också.


Bulls får försöka samla ihop sig och flagga lite här i krokarna för vidare fädr upp mot highs på 104.6 innan det är dags för 105.3.
Guldet

Bear fixade followthrough och vi letar fortfarande swing low . Monthly fib 382 retrace testad och det gav en tydlig reaktion. Rejäl wick på nedsidan så bulls har gett sig själv chansen i alla fall. Björnarna i kontroll så länge vi är under 1880.


På nedsidan har vi den botten som skapades vi 1820 i första hand innan WMA50 väntar nere vid 1807.På daily sa vi förra veckan att

Ryker DMA50 känns det som att vi ska ner och testa av 1824 även om vi har lite fibbar på vägen ner. Känns som bulls har en chans att återta 1880 här men tiden tickar.

Blev en kamp runt DMA50 måndag och tisdag men sen bar det av ner till 1824 där vi fick en tydlig reaktion i fredags. Är detta swing low? Ser lovande ut för bulls men innan vi har en uptrend på 4h så anser jag det inte bekräftat. DMA50 utgör nu motstånd på ovansidan innan bulls får en chans på 1880.


Lyckas bears fortsätta trycker ner har vi lows på 1820, 1807 innan vi har AB CB target på 1792.

Tog av ganska rejält i min swing korta vid fib 0382 retrace på monthly så har nu bara halv size kvar, siktar på 1792 som slutligt target. Snegungan rätade ut sig till slut, phew :)


Silver

Röd vecka men inte längre svagare än guldet. Fake ner under WMA200, 21.5 samt WMA50 så jag börjar tro att swing low är satt. Bulls måste upp över 22.5 innan det ska börja kännas bulligt igen dock.


Björnarna har fortsatt WMA50 och WMA200 att stångas med innan det är dags för tidigare bottnar vid 20.6.


På daily sa vi förra veckan att

Bears tuggade ner daily supply och 21.4 känns som en magnet på nedsidan innan det är dags för DMA200.

Close but no bananas... Vi drog igenom 21.4 men orkade inte ner till DMA200 och veckan avslutades med ett fint grönt candle som ger bears nått att fundera på. Väntar tills vi får en uptrend på 4h innan jag callar swing low. Bulls måste i så fall upp över fib382 på monthly i första hand innan dom kan börja sikta på 22.5.


Ska vi ner mer så väntar DMA200 strax under lows som även linjerar fint med tidigare botten vid 20.9.


Kliar rejält i fingrarna att börja skala in en swing long, vore fint om vi kunde testa av DMA200 men annars får man ta den på styrka ovanför 20.9.


Miners


Björnarna tuggar på och har nu tagit ut 28.8 innan det tog stopp med en fake under DMA200. Är vi klara nu? Känns osäkert med dollarn i studsläge och index i USA som står och väger. Inte översålt på daily än.


Bulls behöver upp över 28.8 igen för att det ska se bättre ut,
May the metal tjeen be with you!

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page