RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Plockar in en gammal goding

Plockade återigen på mig Paradox på 187.65 SEK. Efter att priset kommit ner till botten av flaggan och balanserar på det fallande stödet.

https://www.tradingview.com/x/Sy7Z5VIs/ Tanken för min egen del är att detta ska vara en "positions-trade" och jag har köpt den i till min långsiktiga väska där det finns gott med kassa. Detta är alltså en position som löper under en längre tid än en vanlig swingtrade. Därav har jag tagit en första position nu och är redo att öka framöver.

Paradox är ett av få bolag inom sektorn för gaming som har en positiv trend och positiv avkastning för året och bara det får mig att lyfta på ögonbrynen.


Det har varit många uppköp i sektorn under det senaste året och en liten del av mig vill tro på att Paradox är en kandidat för att bli uppköpta.


Sedan tidigare ligger Tencent som storägare i bolaget och ökade senast sin position i Mars 2022. och äger nu 10,88% av rösterna samt kapitalet i Paradox. Tencent har onekligen en kassa som skulle kunna användas till några framtida förvärv:

Vi har sett en "hets" bland stora bolag inom sektorn att förvärva andra spelbolag. Bland annat har Zynga och Activision Blizzard fått bud på sig den senaste tiden. Där Microsoft och Take Two Interactive har varit bolagen bakom buden. Gällande uppköpet vill jag vara tydlig med att det enbart är en "far fetched" spekulation från min sida. Jag hade ändå ägt aktien enbart baserat på det tekniska läget.


Därtill har Paradox haft tre positiva rapportreaktioner på det senaste kvartalsrapporterna. Det ser jag som ett tydligt styrketecken i denna marknad när bolag efter bolag havererar på rapporterna.


Med det sagt. Detta är ingen rekommendation. Jag delar enbart med mig av vad jag själv gör. All handel innebär risk.Liknande inlägg

Visa alla

Skalar lite mer

Nja hörrni! Stänger ner hälften av det som är kvar i Bravida, det dog av lite i volymerna och volatiliteten. Sista delen av positionen ligger med stopp på BE.

bottom of page