RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Morgonbrev 2024-03-05 Några moves i Coffee Can

För egen del blev det igår en ökning i Finska Tulikivi som jag relativt nyligen plockade in i min Coffee Can. Bolaget kom i Fredags med sin Q4:a och den var sisådär. Men det var också lite av inställningen jag hade när jag först plockade in bolaget. Tulikivi är verksamma i en bransch som kanske har det extra tufft just nu då konsumenten är svag. Jag menar, eldstäder och bastu är kanske inte där hushållen prioriterar att lägga sina pengar. Jag tycker dock att den nuvarande värderingen på PE 6 har tagit utrymme för fallande vinster. För 2024 räknar Tulikivi med att omsättningen och rörelseresultatet kommer att stå ungefär flat mot 2023. Det tycker jag är en helt okej guidning med tanke på den nuvarande värderingen och baserat på hur ekonomin i det stora hela ser ut för tillfället. Min förhoppning är att bolaget kan komma tillbaka och visa upp tillväxt under 2025. Nedan ser du Tulikivis historiska PE-snitt. Det blir dock något missvisande att titta för långt bak i tiden då bolaget blev vinstdrivande först år 2020.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på fredrikochtobbe.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page