RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page
  • Skribentens bildFredrik

Morgonbrev 2023-02-06 Varningsflaggor đŸš©

Vi lÀmnar en otroligt intensiv vecka bakom oss. Om jag ska göra ett snabbförsök pÄ att summera den fÄr jag sÀga att Big Techs rapporter var en besvikelse. FEDs skruvade upp rÀntan som förvÀntat. Arbetsmarknaden i USA rapporterade in mycket starkare siffror Àn vÀntat. Det sistnÀmna rimmar inte bra med FEDs policy. Kan vi komma att se att FEDs Äterigen blir mer hawkish efter de senaste jobbsiffrorna? I Powells presstrÀff var han vÀldigt tydlig med att han ville se en svagre arbetsmarknad för att fÄ ner inflationen.


En annan sak som Àr vÀrd att plocka med sig frÄn förra veckan Àr att bredden USA har snabbt blivit sÀmre. Det ser vi inte minst om vi tittar till kartan nedan som visar samtliga bolag i SP500 och deras performance förra veckan. PÄ veckobasis var det lÄngt ifrÄn alla sektorer som drev pÄ uppsidan. Ska vi hÄrddra det sÄ var det framförallt teknikbolagen som drev pÄ uppsidan medan vi sÄg en nedgÄng i mer defensiva sektorer sÄ som i energi, konsumentvaror och i healthcare.PÄ tal om bredden kan vi ocksÄ titta till "SP500 Stocks Above MA20". Grafen visar os hur mÄnga aktier i SP500 som handlas ovanför MA20. Det vi tydligt ser Àr negativa divergenser i bredden gentemot SP500s senaste uppgÄng. Det hÀr tolkar jag som ett svaghetstecken och som en signal om att man bör vara lite försiktig med att jaga pÄ uppsidan.Till det kan vi ocksÄ lÀgga till att DXY (dollarindexet) som stÀngde igen vÀldigt starkt för veckan. DXY har allt som oftast en negativ korrelation med index. DXY upp = Index ner. DXY ner = index upp. Skulle vi se att DXY kan leta sig upp ovanför tidigare bottnar pÄ 103.5 sÄ skulle jag tolka det som "risk off" i marknaden.


Även rĂ€ntan US10Y piggnade pĂ„ sig i slutet av veckan. Skulle vi se att den fallande trenden kan brytas i det korta perspektivet sĂ„ luktar det lite bĂ€s. Än sĂ„ lĂ€nge har den studsat fint pĂ„ MA200. Jag vet inte om jag Ă€r för bĂ€sad nu pĂ„ grund av min egna korta position. Men jag tycker allt att det under förra veckan dök upp en hel del varningssignaler. Vi fĂ„r helt enkelt se hur veckan inleder.Sett till makron Àr det idag en rÀtt lugn dag. Inköpschefsindex för byggsektorn blir vÀl rÀtt spÀnnande. Men annars en vÀldigt lugn start pÄ veckan. Det mest intressanta för oss Svenskar blir pÄ Fredag dÄ Riksbanken ska höja rÀntan igen. FörvÀntningarna Àr att riksbanken ska höja med 0.5%.


All makro kan du följa hÀr: https://se.investing.com/economic-calendar/


Sett till terminerna inför öppningen sÄ Àr det en negativ öppning som vÀntas. Det var vÀl pÄ tiden! Under morgonen har Àven DXY och US10Y fortsatt uppÄt.Även Asien har handlat brett nedĂ„t under natten. Mest stryk tar Kina och jag kan tĂ€nka mig att det beror pĂ„ att spĂ€nningen mellan Kina och USA har tilltagit under helgen efter att USA sköt ner "spionballongen". Det hĂ€r Ă€r nĂ„got jag tycker att man ska följa noga. Kan det utvecklas till ett nytt handelskrig likt det vi sett de senaste Ă„ren? Kanske! Jag kommer i alla fall bevaka nyhetsflödet noga.
Om du missade gÄrdagens Söndagssnack sÄ rekommenderar jag att spana pÄ det. DÀr gÄr vi igenom era frÄgor och ger vÄr syn pÄ marknaden just nu:Rapporter idag


Förra veckan var det en vĂ€ldigt intensiv rapportvecka. Denna vecka Ă€r lugnare och inledningen Ă€r vÀÀÀldigt lugn. PĂ„ hemmaplan vill jag inte pĂ„stĂ„ att det Ă€r nĂ„gon rapport jag Ă€r speciellt intresserad av. DĂ€remot i USA sĂ„ kommer gamingjĂ€tten Activision Blizzard som jag för tillfĂ€llet Ă€ger som en swing trade baserat pĂ„ att min tro Ă€r att budet frĂ„n Microsoft pĂ„ bolaget kommer att gĂ„ igenom. Förr eller senare. Upp till budnivĂ„n Ă€r det fortfarande 26% uppsida. Även halvledarbolaget On Semiconductors som förra Ă„ret blev inkluderat i SP500 kommer med sin rapport. Bolaget har den senaste tiden visat upp fantastiskt fin tillvĂ€xt och fokuserar pĂ„ kunder inom energiomstĂ€llningen. Aktien stĂ€ngde under förra veckan igen pĂ„ nya All time Highs och det tekniska lĂ€get ser helt klart intressant ut! Baserat pĂ„ hur peers har rapporterat sĂ„ tror jag att det kommer att bli en bra rapport. Men det fĂ„r vi se senare!


Sverige

Akelius Residential Property - Årsrapport Balco Group - Årsrapport Fabege - Årsrapport


Tyskland

Aurubis - DelÄrsrapport


Finland

Fifax - Årsrapport Oma SÀÀstöpankki - Årsrapport


USA

Activision Blizzard - Årsrapport Cerence - DelĂ„rsrapport Cummins - Årsrapport Gladstone Capital - DelĂ„rsrapport Neurocrine Biosciences - Årsrapport ON Semiconductor - Årsrapport Simon Property Group - Årsrapport Tyson Foods - DelĂ„rsrapport Varonis Systems - Årsrapport ZoomInfo Technologies - Årsrapport

Liknande inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page