top of page

Morgonbrev 2022-11-18

Det här är ett förskrivet morgonbrev som skrev igår den 17:e eftersom att jag sitter på planet nu när inlägget publiceras. Därav kommer jag inte ha med några terminer inför öppningen. Men om du är intresserad kan du kika på dem här: https://www.ig.com/se/terminshandel Vill du se hur Asien har handlat under natten gör du det via denna länk:

Eftersom att det här skrivs dagen innan så blir morgonbrevet lite kortare än vanligt. Men på Måndag är vi tillbaka som vanligt igen!

Med det ur vägen så kör vi igång med dagens morgonbrev!


Igår fick vi purfärska siffror från AAII Sentiment Survey där det står klart att pris återigen leder sentimentet. Antal Bulls är nu uppe på 33,5% vilket kan jämföras med det historiska snittet på 38%. Högsta nivån av antal bulls under de senaste 12 månaderna är på 37,7% vilket innebär att vi just nu har kommit till så pass positiva sentimentsnivåer som vi knappt har sett under det gångna året. Det är lite av en varningssignal enligt mig. Som ni såg var det absolut bäst köpläge när det var få antal bulls. Men det som fortfarande väger över är att majoriteten fortfarande är bears. Hela 40% är bears på 6 månaders sikt vilket är rejält mycket högre mot det historiska snittet om 30% bears. Med det sagt finns det fortfarande utrymme för att sentimentet kan bli något bättre innan det bör vända ner igen men vi närmar oss århögsta nivåer!



Sen måste jag ju också prata om elefanten i rummet, nämligen Embracer som igår kom med en helt ok rapport som gled in en bit över förväntningarna.



Men varför faller aktien 17% på en rapport som ändå kom ut en bit ovanför förväntningarna? Jo, det finns enligt mig två svar på den frågan. Nummer 1 så sänkte bolaget prognosen för helåret. En sänkt guidning är aldrig uppskattat av marknaden. Även om vi kan tänka oss att förväntningarna inte var skyhöga med tanke på hur aktien handlat under året.



Den andra anledningen till fallande aktiekurs är att bolaget verkar planera att särnotera ett eller flera bolag. Detta är enligt mig bekymmersamt. Man har under de senaste åren förvärvat aggressivt för att få in många bolag under ett och samma tak. Men nu verkar det har spårat ut och har Lasse kanske tappat kontrollen över alla förvärv? För varför skulle man annars vilja särnotera flera innehav som man har förvärvat under de senaste åren? Nja, i min mening är det helt klart en varningssignal. Däremot finns det givetvis en positiv sida med detta också. Skulle man se till att särnotera och knoppa av de bolag som har presterat dåligt och inte levererar som förväntat så är det givetvis positivt ur ett längre perspektiv. Jag tror att det kommer vara rörigt i Embracer framöver och det är jag nog inte ensam om! Jag sålde inget igår men jag köpte inte heller. Jag avvaktar helt enkelt tills det finns mer information gällande detta.



Under dagen kommer Storbritannien med detaljhandelssiffror. ECBs Lagarde är ute och håller tal klockan 09:30 och dagen rundas av med "befintlig husförsäljning" från USA.


Rapporter idag


Bland dagens rapporter är det 3 bolag som kommer med rapport som ligger i min Coffee Can. Dessa bolag är Nepa, IMINT Image Intelligence och BoMill. Extra taggad måste jag säga att jag är inför IMINT som är det senaste tillskottet i min Coffee Can. Bland de bolagen som rapporterar som jag inte har något innehav i så är jag lite extra intresserad av Björn Borg som har haft några tunga kvartal bakom sig samtidigt som sektorkollegan New Wave har levererat rekordrapporter.

Sverige Anoto Group - Delårsrapport Azelio - Delårsrapport Björn Borg - Delårsrapport Bluelake Mineral - Delårsrapport BoMill - Delårsrapport Brilliant Future - Delårsrapport Byggmästare Anders J Ahlström Holding - Delårsrapport Chordate Medical Holding - Delårsrapport ChromoGenics - Delårsrapport CodeMill - Delårsrapport Copperstone Resources - Delårsrapport Crown Energy - Delårsrapport EasyFill - Delårsrapport Elicera Therapeutics - Delårsrapport Envirologic - Delårsrapport Free2move Holding - Delårsrapport Goodbye Kansas Group - Delårsrapport Hoylu - Delårsrapport IMINT Image Intelligence - Delårsrapport Implementa Sol - Delårsrapport Job Solution Sweden Holding - Delårsrapport Kancera - Delårsrapport Karolinska Development - Delårsrapport Klaria Pharma Holding - Delårsrapport Kontigo Care - Delårsrapport Moment Group - Delårsrapport Nepa - Delårsrapport Nilsson Special Vehicles - Delårsrapport Online Brands Nordic - Delårsrapport Ortoma - Delårsrapport Paxman - Delårsrapport Pharmacolog i Uppsala - Delårsrapport S2Medical - Delårsrapport SHT Smart High-Tech - Delårsrapport Safello Group - Delårsrapport Samtrygg - Delårsrapport Scandinavian Real Heart - Delårsrapport Scout Gaming Group - Delårsrapport Sileon - Delårsrapport Sound Dimension - Delårsrapport Spherio Group - Delårsrapport Stockwik Förvaltning - Delårsrapport TalkPool - Delårsrapport Th1ng - Delårsrapport Thinc Jetty Collective - Delårsrapport Tingsvalvet Fastighets - Delårsrapport Tourn International - Delårsrapport Transfer Group - Delårsrapport Triboron International - Delårsrapport Unlimited Travel Group UTG - Delårsrapport Zenicor Medical Systems - Delårsrapport

Kanada Lumina Gold - Delårsrapport Solarvest Bioenergy - Årsrapport Turmalina Metals - Delårsrapport Danmark

CS Medica - Årsrapport Cessatech - Delårsrapport Finland

Kamux - Delårsrapport Norge

BW Offshore - Delårsrapport Baltic Sea Properties - Delårsrapport Endúr - Delårsrapport USA

111 - Delårsrapport AIM ImmunoTech - Delårsrapport Arcimoto - Delårsrapport BitNile - Delårsrapport Buckle - Delårsrapport China Pharma Holdings - Delårsrapport Dolphin Entertainment - Delårsrapport Foot Locker - Delårsrapport JD.com - Delårsrapport Spectrum Brands Holdings - Årsrapport Twist Bioscience - Årsrapport



Liknande inlägg

Visa alla
  • Instagram
  • Instagram
  • Instagram
  • Youtube
  • Tick tack

Gamla vägen 72 | 973 42 Luleå | info@fredrikochtobbe.se | Ansvarig utgivare: Fredrik Beidegårdh

Riskinformation för innehåll relaterat till RoboMarkets tjänster: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstång. 66,02% av privata investerare förlorar pengar. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar.

bottom of page