RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Morgonbrev 2022-07-08 Solen lyser starkt!

Varmt välkomna ska ni vara till dagens morgonbrev! Håsen fortsatte igår på breda front. Bland bäst presterande sektorer hittar vi både value och growth.Även Biotech som jag har tjatat mycket om fortsatte starkt igår och är nu upp 35% från sin botten. Det är bara att gratulera om det är någon som högg position på min spaning.


Bland övriga sektorer är jag fortsatt intresserad av grön energi som har visat upp riktigt bra styrka. Både ICLN (Global Clean Energy) och TAN (Solenergi) är nu plus för året, mätt i dollar. Personligen tycker jag att TAN ser mest intressant ut ur ett tekniskt perspektiv. Priset bygger en bullflagga och just nu testas trendtaket såväl som MA200.


https://www.tradingview.com/x/tTnerovb/ Ett brott upp ur den nuvarande formationen skulle med största sannolikhet leda till ett test av den större fallande trenden. Dit upp är det cirka 8% uppsida. Flera aktier i sektorn ser också intressanta ut. En personlig favorit i sektorn är JinkoSolar. Aktien har visat enorm relativ styrka och är upp 60% för året. Här har aktien legat rätt eftersom att det är Kinesiskt och Greentech. Två sektorer som har presterat bra. Jinko har levererat en fin tillväxt under de senaste 10 åren men har tunna marginaler, något vi är vana att se i gröna sektorn:Aktien steg igår 13% och ser ut att vara på väg att utmana sitt tidigare ATH:


På hemmaplan är det också några favoriter som ser trevliga ut ur ett tekniskt perspektiv. Ett av bolagen är Teqnion som under året har visat upp fantastiskt bra relativ styrka. Aktien är ner 4,5% för året och befinner sig fortfarande i en positiv trend där MA200 inte har vänt ner. Igår bröt aktien upp ur sin konsolidering. Även om den i det kortare perspektivet ser stretchad ut så tror jag att det finns mer uppsida att hämta i aktien under kommande veckor. Men en paus i uppgången hade varit trevligt att se.


https://www.tradingview.com/x/Srw4yk10/ En annan aktie som ligger mig varmt om hjärtat är Embracer. Aktien bröt för en tid sedan upp ur sin fallande trend och handlas just nu ovanför samtliga MAs. Igår tittade aktien även upp ur sin konsolidering mellan fib 0,5- 0618 en zon där man ska vända om i positiva trender. Det man vill se nu i Embracer är en ny högre topp, alltså över 98.5 SEK. Då har vi högre botten och högre topp och har inlett en positiv trend.Inför dagens öppning är det lugnare toner. Terminerna handlas svagt nedåt. Förutom OMXS30 som fortfarande står i positivt territorium:


Gällande OMXS30 står vi nu vid intressanta nivåer. 1950-1960. Skulle priset etablera sig ovanför ser jag det som troligt att vi kommer leta oss upp till toppen av den fallande trenden. Kring 2030-2040. Det finns inte mycket motstånd om vi tar ut nuvarande nivå.


https://www.tradingview.com/x/qRE7xsmS/ På nedsidan tittar jag på 1900-1910 som första stödnivå. Än har vi inga negativa divergenser i varken 1h eller 4h. Men index börjar bli rejält överköpt. Så en paus i tid eller i pris hade varit önskvärt.


Under natten har Asien följt i Europa och USA:s fotspår och handlar uppåt:


Här vill jag återigen slå ett slag för Kina som just nu bjuder på en väldigt fin konsolidering efter sin starka uppgång. Jag kommer antagligen att öka på min exponering under nästa vecka om vi bryter upp.Gällande makro är det fortsatt relativt lugnt. Inför dagen har vi mer eller mindre bara USA:s arbetslöshetssiffror att se fram emot. Siffrorna är min mening väldigt viktiga. Sämre jobbsiffror än väntat är något som jag tror skulle kunna få FEDs att vika av från sina nuvarande planer. Estimaten inför dagens siffror ligger dock på oförändrad arbetslöshet.Inför dagens rapporter är det återigen fokus på fastighetssektorn. Det som sticker ut så här långt gällande rapporterna är hur pass få vinstvarningar vi har fått. Många har låtit helt säkra på att denna rapportperiod kommer att bli skit. Men än är vinstvarningarna få. Vi får hoppas att det fortsätter så framöver.

Atrium Ljungberg - Delårsrapport Fabege - Delårsrapport NFO Drives - Delårsrapport NP3 Fastigheter - Delårsrapport Öresund - Delårsrapport

ABG Sundal Collier - Delårsrapport Protector Forsikring - Delårsrapport Q-Free - Delårsrapport Kring dagens öppning har jag tänkt att köra lite live i Discorden. Tobbe joinar också in. Jag tänkte främst screena efter aktier med schysst momentum och bygga upp en bevakningslista för det. Häng på!


Liknande inlägg

Visa alla

2 Comments


Viktor Kalin
Viktor Kalin
Jul 08, 2022

Jag har köpte lite biotech och ligger än så länge kvar, tack! Har även köpt Kina.

Like
Fredrik
Fredrik
Jul 08, 2022
Replying to

Snyggt Viktor. Dem håller sig starka än så länge 😁👍

Like
bottom of page