top of page

Morgonbrev 2022-06-03 Tilltagande bredd i USA

Gårdagen fortsatte att bjuda på starka rörelser borta i USA och upprekylen trummade vidare. Energisektorn, XLE, var den enda sektorn i USA som stängde på rött. Starkast presterade ARKK, TAN (solenergi) och GDX (Gold Miners).

Tittar vi till bredden borta i USA är den mycket bättre än vad vi har haft under de tidigare studsarna under året. Kikar vi på A/D (advance/decline) som visar oss hur många aktier som stiger i ett givet index vs sjunker så har den förbättrats rejält den senaste tiden. Vill du lära dig mer om A/D rekommenderar jag att läsa denna artikel från Investopedia: https://www.investopedia.com/terms/a/advancedeclineline.asp

AD är en mycket bra indikator för att få sig en bra överblicks bild över hur bredden ser ut i ett givet index.


Både i SP500 och i Nasdaq har den senaste nedgången skett under positiv divergens gällande A/D, något vi inte har sett tidigare under året:


Gårdagen i USA inleddes stökigt efter att Microsoft kom med en högst vag "vinstvarning". Det var omsättningen som reviderades ner och från $53.2 B till $52.74 B vilket är en minskning med 0,86% vilket jag tycker känns konstigt att ens kommunicera ut. Men kanske vill Microsoft höja ett varningens finger till marknaden?I pre market var aktien ner 4,5% som mest men stängde igen dagen på +0.8%. All in all tycker jag att PM:et var underligt eftersom att deras nya guidance knappt skiljde sig från deras tidigare.


Under natten har Asien handlat positivt. Men låt er inte luras av bilden nedan som visar att Kina är nedåt. Kina håller i