RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Morgonbrev 2022-06-03 Tilltagande bredd i USA

Gårdagen fortsatte att bjuda på starka rörelser borta i USA och upprekylen trummade vidare. Energisektorn, XLE, var den enda sektorn i USA som stängde på rött. Starkast presterade ARKK, TAN (solenergi) och GDX (Gold Miners).

Tittar vi till bredden borta i USA är den mycket bättre än vad vi har haft under de tidigare studsarna under året. Kikar vi på A/D (advance/decline) som visar oss hur många aktier som stiger i ett givet index vs sjunker så har den förbättrats rejält den senaste tiden. Vill du lära dig mer om A/D rekommenderar jag att läsa denna artikel från Investopedia: https://www.investopedia.com/terms/a/advancedeclineline.asp

AD är en mycket bra indikator för att få sig en bra överblicks bild över hur bredden ser ut i ett givet index.


Både i SP500 och i Nasdaq har den senaste nedgången skett under positiv divergens gällande A/D, något vi inte har sett tidigare under året:


Gårdagen i USA inleddes stökigt efter att Microsoft kom med en högst vag "vinstvarning". Det var omsättningen som reviderades ner och från $53.2 B till $52.74 B vilket är en minskning med 0,86% vilket jag tycker känns konstigt att ens kommunicera ut. Men kanske vill Microsoft höja ett varningens finger till marknaden?I pre market var aktien ner 4,5% som mest men stängde igen dagen på +0.8%. All in all tycker jag att PM:et var underligt eftersom att deras nya guidance knappt skiljde sig från deras tidigare.


Under natten har Asien handlat positivt. Men låt er inte luras av bilden nedan som visar att Kina är nedåt. Kina håller idag handlen stängt på grund av helgdag vilket innebär att siffrorna är från igår.


I väst håller Storbritannien stängt på grund av helgdag. Även idag indikerar terminerna på en positiv öppning och det vore väl fint att avsluta veckan med lite Fredags-feeling?Efter gårdagens close klättrade OMXS30 upp ovanför det viktiga motståndet på 2080 som jag skrev om i gårdagens morgonbrev. Terminen handlas i skrivande stund på 2093. Jag står fast vid det jag skrev igår om att en etablering ovanför 2080 öppnar för en rörelse till 2150.


Min allmänna syn på index är att dem kan fortsätta takta uppåt. Jag tycker fortfarande att majoriteten skriker sig hesa om att detta är ännu ett bear market rally (vilket det troligtvis är) som snart vänder ner igen.

Det kan mycket väl stämma, men jag är i lägret att index bör komma upp högre för att få fler personer att vända om och börja tänka att "vändningen är här". Innan det är dags för en ny runda på nedsidan.


Under sommarperioden har vi generellt en mycket lägre volym på börserna av förklarliga anledningar. Det brukar kunna bjuda på "smygtrender" där det taktar på sakta men säkert åt ett och samma håll eftersom att volymen är så pass låg.


Under dagen kommer det vara fokus på arbetslöshetssiffror från USA och prisindex för icke tillverkningsindustrin.

Nästa vecka är det återigen dags för "kortvecka" för oss i Sverige. På Måndagen håller börsen stängt för att fira Nationaldagen. Schweiz, Nya Zeeland, Norge och Danmark håller också handeln stängt på grund av helgdag. Så om vi tycker att volymerna har varit torra dem senaste dagarna så kommer den att bli ännu torrrare! Jag och Tobbe kommer att sätta oss live kring öppningen i Discorden, så se till att tunea in.


Har du ännu inte hunnit med att läsa mitt inlägg om Nekkar som publicerades igår så rekommenderar jag att göra det om du är intresserad av lönsamma small caps till låg värdering. Du hittar inlägget via länken: https://www.fredrikochtobbe.se/post/nekkar-det-senaste-tillskottet-i-min-coffee-can-portfolio


Det var allt jag hade att bjuda på idag. Jag önskar er alla en fantastisk Fredag!

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page