Morgonbrev 2022-03-22 Inverterade yield curves

God morgon allihopa. Vi drar igång dagen med lite återkoppling från gårdagens morgonbrev, om ni missade att läsa det kan ni göra det här: https://www.fredrikochtobbe.se/post/2022-03-21-st%C3%A5lpriset där jag pratade en del om stålpriset och att SSAB bör vara ett bra bet. Jag var inte ensam om att komma fram till den slutsatsen efter att SSAB steg 8,5% under dagen. Tyvärr blev jag lite "dum snål" och skippade att köpa aktien när den steg 2,5% i callen. Sen bröt aktien ut 59 SEK nivån som jag också skrev om i ett annat inlägg under dagen: https://www.fredrikochtobbe.se/post/ssab-uppdatering Även här bangade jag på att köpa. Min analys kvarstår och jag tror absolut att SSAB kan klättra högre upp mot 70-75 SEK. Jag kommer fortsätta att leta efter någon vettig entry men jag plockar hellre upp det på en rekyl/flagga än att jaga priset uppåt. Så vi får se om det blir någon re:entry i SSAB eller inte för min del. Nog om SSAB och stålet. Något annat som stack ut igår var att "krigs-traden" var tillbaka. Vi såg starka uppgångar i råvaror och de vinnande sektorerna i USA var följande: XOP (Energi och gas) XLE (Energi) GDX (Gold miners) XME (Metals and mining) DBA (Jordbruks ETF) XAR (Aerospace and defense) Personligen ville jag plocka in XME eftersom att den ETF:en har en bredare spridning mot olika metaller. Men som nämnt i inlägget har Avanza ett väldigt begränsat utbud och tyvärr fanns det ingen vettig produkt mot sektorn.


Det som återstår att se är om dessa sektorer som har varit vinnare för året ska upp och göra nya highs eller om dem tar över tillfälligt nu när vi ser en paus i uppgången bland övriga sektorer. Jag tycker i alla fall att dessa sektorer ser starka ut. En annan intressant sak som vi pratade om i både Söndagssnacket och i gårdagens morgonbrev var att Fredagens uppgång i många aktier inte såg ut att vara något annat än "short covering" alltså där spekulanter täcker sina korta positioner och måste köpa aktier. Detta stack ut framförallt i Shopify som vi tog upp som exempel. I Fredags klättrade aktien 18% för att mer eller mindre radera hela uppgången igår:

Vill du läsa mer?

Prenumerera på www.fredrikochtobbe.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

Prenumerera

Liknande inlägg

Visa alla