RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

Morgonbrev 2022-01-19 Nytt bud i gamingsektorn

Vi ser fortsatt svaghet på börserna och nattens rörelser är inget undantag. Som jag har tjatat om i tidigare morgonbrev så fortsätter jag fokusera på zoon till zoon på index. För SP500 pratade jag igår om att skulle 4600 nivån släppa så bör vi se 50 punkters mer nedsida, alltså leta oss mot 4550. Nu är vi där!

https://www.tradingview.com/x/rtWJTHgM/ Skulle inte heller 4550 stå pall ser jag det som troligt att vi letar oss ner till nästa zoon som enligt mig är 4509-4496. Där har vi botten från början av December. Om jag skulle ge mig på ett försök om vart SP500 bottnar för denna gång så är mitt bet på att vi kommer bottna kring 4440 där vi även finner MA200 i dagsgrafen. Detta bör också falla in väl med att Big Tech bolagen börjar rulla ut sina rapporter och att rapportperioden drar igång på allvar. Att investerare återigen börjar bry sig om bolagens siffror tror jag är positivt för börsen och skulle med stor sannolikhet kunna bromsa upp den nuvarande bäsen. Skulle SP500 leta sig mot 4440 innebär det i runda slängar 2,5% nedsida till för indexet. Värt att påpeka är att detta enbart är min spekulation och det behöver inte spela ut. Med säsongsmönstret som vi tittade på igår bör det också spela in bra med en botten här under sista veckorna av Januari. Anledningen till att jag inte tror att vi ska ner lägre och gå in i en bear market är att majoriteten verkar vara inställda på det och sentimentet där ute är redan rejält negativt. En krasch eller större korrektion kommer sällan när alla förväntar sig det. Något som dock stack ut igår var att tekniktunga Nasdaq stängde under sin stigande trendlinje som har varit intakt sedan botten av coronakraschen. Detta ser jag absolut inte som ett styrketecken. Även här ser det troligt ut att vi skulle kunna komma ner och testa av MA200 som vi nu handlas 1,5% ovan.


Den nyheten som stack ut igår var Microsoft som la bud på gamingbolaget Activision Blizzard som bland annat är kända för spelen Call of Duty och World of Warcraft. Budet uppgick till $68,7 miljarder och gjordes till en rejäl premie. För inte alls länge sedan såg vi att Take Two Interactive köpte Zynga och vi ser en konsolidering i marknaden. Många gamingbolag har kommit ner rejält i värderingen och jag tror att vi kommer se fler förvärv under året. Bland annat har vi sett att jättarna Google, Amazon och Nvidia har steppat upp i sin gamingverksamhet. Efter de två senaste förvärven i sektorn kan vi tänka oss att fler bolag börjar leta förvärv. https://www.avanza.se/placera/telegram/2022/01/18/activision-blizzard-microsoft-lagger-kontantbud-pa-activision-blizzard-med-premie-45-procent.html Jag vill tro att Paradox är en potentiell uppköpskandidat bland de svenska bolagen. Bolaget har flera starka IP:n och värderingen är för tillfället låg. Men detta är enbart spekulation från min sida. All in all gav budet från Microsoft effekt på gamingmarknaden igår och många bolag stängde igen positivt för dagen trots bäsig börs.


Inför öppningen har vi en del intressant makro att ha koll på under dagen:


Framförallt är det inflationssiffror från Storbritannien som jag tycker är intressant. Terminerna indikerar återigen på en negativ öppning för börserna, dock har vi sett en hyfsad studs från nattens lows:


Både jag och Tobbe fortsätter att lägga stort fokus på vår intradagshandel som jag anser vara mer effektiv nu när man har en del volatilitet att jobba med på börserna. Än så länge har varje dag under 2022 varit positiv för vår handel i index, något vi kommer försöka fortsätta med.


Idag är det återigen Onsdag vilket betyder att jag och Tobbe kör Mid week update. Lämna gärna förslag på bolag eller ämnen som ni vill att vi lyfter fram i dagens avsnitt.

Fredrik

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page