EUR/USD uppdatering

Hallå kompanjoner! Tidigare skrev jag ut att jag hade släppt av halva min position i short EUR/USD och både jag och Tobbe har tänkt att bli bättre på att lägga ut beskrivningar OM varför vi gör som vi gör så att ni lättare kan följa våra tankar. So here goes! Short EUR/USD plockades in Måndags den 28:e och har sedan dess rört sig 2,5% (utan häv) eller 275 pips som är en mycket stor rörelse i detta valutapar. Pipis används som enhet när man talar om valutor och syftar oftast till den fjärde decimalen (kan diffa beroende på vilka valutapar man handlar). Vill du läsa mer om vad pips är så har IG en mycket bra beskrivning: https://www.ig.com/se/trading-ordlista/pip-definition

https://www.tradingview.com/x/YL8nUGeJ/ Så det enkla anledningen till att jag valde att skala hem en del vinst är att priset har rört sig mycket på kort tid och handlas idag nära viktiga stödnivåer, där det bör kunna komma en studs upp. Därtill är EUR/USD rejält översålda i RSI i både dagsgraf och veckografen. Detta har historiskt bjudit på bra studsar uppåt. Rent makroekonomiskt ser jag egentligen ingen anledning till att EUR ska upp i relation till USD just nu och det är anledningen till att jag väljer att behålla halva min position med en stoploss på BE vilket innebär att traden nu är riskfri. Med andra ord så är mitt beslut att sälja enbart baserat på det tekniska läget just. Vid en eventuell studs upp kommer jag titta på att ta tillbaka halva positionen som jag sålde. För jag tror fortsatt EUR/USD kan leta sig ner till den större stödzonen som ni ser i bilden. Positionen kommer att läggas in bland övriga swingcase när den väl är klar. Men eftersom att jag kör denna via IG så lades den aldrig in från början. Jag och tobbe funderar på en lösning för positioner som vi tar via IG. Positionen kommer att läggas in i efterhand för att vi vill kunna gå tillbaka och titta på alla trades vi har tagit för att analysera vad som gick fel och för att se vad vi gjorde rätt.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på www.fredrikochtobbe.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

Prenumerera

Liknande inlägg

Visa alla