RoboMarkets – Professional services on Forex market
top of page

2022-05-10 Turn around Tuesday?

Det var ännu en dag av haveri på marknaden där vi hade rejält bred nedgång och borta i USA var det ingen sektor som stängde på plus, det är sällan vi ser en sådan bredd i nedgången. Det var total "risk off" igår där dollarn och VIX mer eller mindre var de enda tillgångarna som steg. Vi såg också att krypto hade det extremt tufft där bland annat Bitcoin var ner 11%. Jag fortsätter att påstå att krypto är ett mått på risksentiment i marknaden. Vill du läsa mer om vad VIX är rekommenderar jag att spana in mitt tidigare inlägg om ämnet: https://www.fredrikochtobbe.se/teknisk-analys-utbildning/vix-index Det som stack ut igår var att energi och gassektorn började ge upp sina gains och tittar vi till XLE (energisektorn) tappade den 8,3% och XOP (Gas och Energi) var igår den sämst presterande sektorn med en nedgång på 10,3% och var till och med sämre under gårdagen än vad ARKK var. Bäst presterade de mer defensiva sektorerna som XLP (konsumentvaror) XLU (utilities) och SPLV (Low volatility). Nasdaq som nu är ner 26,6% sedan årsskiftet noterar med god marginal sin sämsta start någonsin.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på fredrikochtobbe.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page